Att bo i lägenhet är för de flesta människor något praktiskt och skönt. Men det handlar om att man ska ha en god stämning med sina grannar för att få allt att flyta på.

Dn.se har kommit ut med en härlig artikel om vad det är som våra härliga grannar stör sig mest på när det kommer till hur vi lever våra liv. En artikel med underlag från Sveriges Bostadsrättscentrum SBC. Så, vad det är som får dem att blänga argt på oss i trappuppgången och sätta upp arga lappa är bland annat att man röker på balkongen, inte städar efter sig i tvättstugan, hög musik och även högljudda hundar som skäller. Men inte nog med det så vill grannar även att man ska känna att man bor som i ett kollektiv och hjälpa till vid den härliga vårstädningen genom att påta i rabatten. Och om du trodde att du var säker på din balkong för att du inte röker så tar du fel – att tala i sina mobil högljutt är inte heller det populärt.

Visa respekt

Att visa respekt för sina grannar gör du med andra ord om du inomhus vandrar omkring med raggsockor så dina hälar inte låter, har på textteve om du är gamla med dålig hörsel samt väljer att inte skaffa barn för att undvika barnskrik. Och det här låter ju inte som ett rikt liv. Detta kan även vara anledningen till att när man funnit sin livspartner att man väljer att gå vidare till nästa steg: att bo i villa.

Uppgradera till hus

Bor du i villa kan du hålla grannarna mer på avstånd och välja själv om ni vill bjuda över dem eller inte. Det ger en mer frihet. Att även få renovera mer fritt och bytta om och ut skapar bara det en enorm frihet att man har makt. Från snygga trappor från Housepoint till att välja att bytta ut med ett rum skapar ni själv era drömmars bostad, något som det är svår att göra med en lägenhet – vare sig ni har trevliga grannar eller inte.