Nu när våren närmar sig är det många som vill göra om hemma, ta in mer färg och kanske möblera om för att ta in en annan energi. Det kan du göra på ett smidigt och ekonomiskt sätt. Här kommer lite stiltips.

Under våren är det trevligt att ta in lite mer färg från naturen som påminner om sol och vatten, grönska och blomdoft. Börja med att hänga upp blå gardiner vid de stora vardagsrumsfönstren och kombinera dem med fina blå kuddar i soffan för ett enhetligt intryck. Du kan även sätta dit lite blå detaljer på hyllor och vaser, kanske ljusstakar och tavelramar i blått eller grått. Kombinera färger som passar!

 

Underskatta inte sängkläderna

En säng är till för att visas upp och om du inte har något överkast kan du köpa blå sängkläder i olika nyanser för att skapa mer färg. Gör som i Amerika – lägg mängder med kuddar, gärna i olika blå nyanser med blå mönster eller enfärgade om vartannat. Lägg också gärna en blå yllefilt på sängen eller kombinera med två olika varianter. Egentligen behöver du inget överkast, själva sängkläderna varvat med filtar och kuddar blir minst lika snyggt om inte snyggare.

 

Tapetsera om?

Hur ser det ut med väggfärgen hemma? Är tapeterna sjabbiga eller börjar målarfärgen att flagna? Hur vore det om du skulle tapetsera om hemma och ta in lite nytt? Det sätter dessutom ett högre värde på bostaden om du skulle vilja sälja den senare. Fräscha väggar livar upp och ger ett seriöst intryck av dig som person.

Kanske kan du tapetsera om i flera färger på olika väggar eller måla en vägg i en helt annan kulör. Blått och grått passar till exempel mycket bra ihop, likaså beige och blått vilket ger ett lyxigt intryck.