Sängen och framför allt madrassen har en stor inverkan på hur nattsömnen blir. Men det är inte helt enkelt att hitta rätt säng bland det stora utbudet som finns. Genom att välja en säng med en bra uppbyggnad ökar du chanserna att hitta en bra och skön säng.

För att du ska kunna sova bra om nätterna är valet av säng oerhört viktigt. Att välja ut en ny säng kan vara en riktig djungel som är svår att manövrera i. En kontinentalsäng är ett bra val om du vill vakna upp utan att ha ont i kroppen. Om du är intresserad av en kontinental säng finns det massor med varianter att välja mellan, läs mer här för att hitta rätt säng för dig.

Kontinentalsängens konstruktion bäddar för bra sömn

En kontinentalsäng består av flera olika lager vilket gör den till en fantastisk säng att sova i. Fördelarna med kontinentalsängar är många. Den största skillnaden mellan en kontinentalsäng och en träribbsäng är just kontinentalsängens uppbyggnad med tre olika lager. Varje lager fyller en specifik funktion, vilket tillsammans ger dig de bästa förutsättningarna att ligga skönt och därmed sova bra.

Välj en bra kudde

Det är alltid en bra idé att testa att ligga i sängen du funderar på att köpa eller en liknande om du ska beställa på nätet. Du kan med fördel testa olika modeller innan du slår till. Det viktigaste när det gäller valet av säng är hur din kropp passar i sängen. Sängen ska kunna upprätthålla din naturliga svank och avlasta kroppen när du ligger ner. Du ska kunna ligga bekvämt både på rygg och på sidan. Förutom valet av säng ska du även tänka på vilken kudde du sover på för att ha de bästa förutsättningarna att få en optimal sömn varje natt.