Med ett nytt år följer nya inrednings- och renoveringstrender. Vilken form av interiör kan du vänta dig att se mer av 2019?

Vad gäller möbler och föremål är det en mix av naturlighet, starka färger, konstnärlighet och 90-tal som gäller 2019. Det här är heminredning du kan mixa och matcha fritt, lite svårare är det med den fasta inredningen. Du kan antingen satsa fullt ut på den färgstaka renoveringstrenden eller välja den neutrala vägen. Den mer neutrala vägen kan innebära svampmålade beige väggar och att få hjälp med golvläggning för ett klassiskt parkettgolv.

Färger och mönster 2019

Färgen beige har åter blivit populär i de svenska hemmen och är på väg att bli ett lika vanligt färginslag som grått har varit under många år. I kontrast till de jordnära färgerna finns även inredningstrenden med starka färger, då inte minst gult. Samma kontraster finns i golvrenoveringarna. Ett klassiskt parkettgolv i en varm, naturlig ton passar alldeles utmärkt. Samtidigt visar Elle Decorations trendspaning att golven gärna får sticka ut.

”Väggar och möbler i all ära, men nu vill många även sätta färg och mönster på golvet”, skriver Elle Decoration.

Årets trendigaste inredning

Väggar och golv kan du inte alltid påverka men det finns oftast rum att inreda med möbler och föremål. Till årets trendigaste inredning hör bland annat konstgjorda växter – det ska vara många av dem – möbler i sammet, skulpturala soffbord, detaljer i rostfritt stål, keramik och trä samt prylar med batik och marmorerade mönster, såsom spiskransar och textilier. Hållbarhetstrenden har hållit i sig i flera år nu. 2019 finns inga tecken på att den kommer försvinna, snarare tvärtom. Genom att loppisfynda inredningen får ditt hem den personliga prägel som är så åtråvärd, utan att miljön tar ännu mer skada.