Att inreda ett badrum så att det blir trivsamt och mysigt att vistas i, är inte helt enkelt. De är ofta små och kala, har inte plats för ett badkar eller utrymme för gröna växter. Det är även dyrt att renovera och inte alltid heller miljövänligt, när du måste anpassa badrumsinredningen efter storleken på rummet. Här kommer några bra tips på hur du kan förändra ett badrum.

Om du ska fixa ditt badrum finns det en hel del enkla saker du kan göra för att få det mysigt. Har du ett stort badrum och vill investera i ett bubbelbad är det alltid bra att först besöka en butik som säljer badrumsinredning, sök på nätet eller titta i inredningstidningar för att hitta bra tips. Nu har inte alla turen att ha stora badrum och då får du ta fram din kreativa sida. Här kommer några bra idéer på hur du kan förändra ett trist badrum.

  • Gröna växter trivs bra i våta utrymmen som exempelvis ett badrum. Har du ett stort badrum kan du ha en större växt på golvet, eller på en piedestal. En hängande växt är också trevligt och murgröna är då en perfekt växt. I ett mindre badrum med fönster är det snyggt att ställa flera mindre växter, och i ett väldigt litet badrum kan du ha en miniväxt i badrumhyllan eller på handfatet.
  • Om du har möjlighet att sätta upp en större spegel, gör gärna det. Stora speglar gör badrummen större och ljusare.
  • För att få en riktigt mysig stämning i badrummet är ett tips att placera doftljus lite varstans. Då luktar det alltid gott där inne. Handdukar i snygga, skarpa färger och mönster lyser också upp.

Njut av ditt nyinredda badrum

När du så inrett ditt badrum och städat det noga är det dags att njuta. Är du en av de lyckligt lottade som har bubbelbad, luta dig tillbaka och läs en bra bok. Om inte, njut av växterna, dofterna och de nya skarpa färgerna på handdukarna.