När det gäller saker som villaägare vill eller planerar att göra i sina hem kommer badrumsrenovering på första plats. En renovering av badrummet kommer också etta när det kommer till att öka värdet på bostaden inför flytt. Men det är inte helt lätt att renovera badrummet och man kan behöva ta hjälp av experter i många av stegen.

11035049-plumber-fixing-faucet-in-a-bathroom

Enligt undersökningar står en badrumsrenovering högst upp på att-göra-listan för Sveriges villaägare, skriver GP. Något som syns tydligt i undersökningarna är även att ett lyxigt hemma-spa står högst upp på önskelistan när badrummet ska renoveras. Varför badrumsrenoveringen endast står på att-göra-listan och inte redan är gjord kan bero på att det är ganska så omfattande att renovera badrummet och att det finns mycket att tänka på när man ska göra det.

Kalla in experterna

Den kanske svåraste utmaningen när man ska renovera ett badrum tycker många är att hitta en hantverkare som är bra och gör ett bra jobb. Men det är inte bara vid själva renoveringen som man kan behöva experthjälp, utan även i planeringen. Har man svårt att få allt man vill ha att rymmas i badrummet kan man sätta sig ned med en expert på området och gå genom alla inköp med hen. Läs mer. Sedan gäller det även att hitta den bästa badrumsinredningen och se till att allt håller en bra kvalitet. Vill man exempelvis ha det där hemma-spat med en jacuzzi kan man googla på ”badspecialisten” så hittar man till den absolut bästa sidan för produkter som massage-badkar, ångbastu och spabad.

Öka värdet på bostaden

Det är inte bara den som vill ha ett nytt och fint badrum som bör fundera över att eventuellt renovera badrummet. Faktum är att den bästa inversteringen för att öka värdet på en bostadsrätt inför försäljning är att renovera badrummet. I DN kan man läsa att en tredjedel av alla mäklare som deltagit i en undersökning anser detta. Även för villor kommer badrumsrenoveringen på en förstaplats.