Många betalar alldeles för mycket för värmen i sitt hus, mer än de skulle behöva göra. Här är ett antal tips på hur du kan minska dina värmekostnader.

Vi har nästan alla varit där. Räkningen dimper ned i brevlådan och beloppet gör att du sätter hjärtat i halsgropen. Värmen är en av de största utgifterna för de allra flesta hushåll och ofta betalar man alldeles för mycket. Här kommer därför ett antal tips på hur du kan sänka dina värmekostnader.

”Man kan använda sig av till exempel jordvärme, ved eller fjärrvärme. Och vissa sätt är både bättre och mer effektiva än andra.”

Se över ditt värmesystem

Det finns som alla vet olika sätt att värma upp ett hus. Man kan använda sig av till exempel jordvärme, ved eller fjärrvärme. Och vissa sätt är både bättre och mer effektiva än andra. Att till exempel byta till en luftvärmepump skulle kunna få dina kostnader att minska drastiskt varje månad. Det är ett av de mest effektiva och billiga sätten att värma upp ditt hus. Det kan verka dyrt på kort sikt, men på lång sikt tjänar man på det.

Se över var värmen tar vägen

Mycket värme försvinner ut ur huset utan att ha gjort någon nytta. Det kan därför vara bra att se till att den värme som produceras av värmekällan i ditt hus verkligen tas till vara. Till exempel kan det vara bra att se till att öppningar runt dörrar och fönster är täta. Många har även en dålig vana att öppna fönstret en stund för att sänka temperaturen i huset. Dra istället ned temperaturen på elementen, det är mycket mer effektivt.