Ett kök används i stor utsträckning och flera gånger om dagen, oavsett om du är en verklig hemmakock eller om du nöjer dig med snabbare rätter. Med tiden slits ett kök av disk, torkning, öppnande och stängande av köksluckor och skåp, samt av förvaringen av diverse råvaror i kyl och frys. Speciellt vitvaror som visserligen kan hålla lång tid, bör bytas ut när de gjort sitt för att inte helt plötsligt lägga av och ta kål på all mat.

Renovera köket kan vara ett jobbigt företag men när det väl är gjort kommer du att tacka din enträgenhet för att du inte bangade ur. Vissa moment och inköp är dock viktigare än andra, och bland dem figurerar vitvarorna. Den viktigaste vitvaran i ett hem kan variera från hushåll till hushåll, så se över dina behov och välj en hållbar och kvalitativ maskin, kyl eller frys.

kylskåpVitvarornas kvalitet A och O

Det finns knappt något värre än när dina vitvaror krånglar. Det är även ett stort irritationsmoment om de inte har rätt utrymme och du tvingas sparka in maten för att den ska gå in. Köp rätt vitvaror från början beroende på om du lever i ett singelhushåll, parförhållande eller i en barnfamilj. Vitvaror ska generellt hålla i ca 10-15 år om de besitter god kvalitet så här kan du faktiskt betala lite mer för att få den standard du är ute efter. Kyl och frys är i allmänhet viktigast, men även saker som diskmaskin, mikrougn och den nya trendiga vinkylen kan vara vitvaror att ha i åtanke. Som fotbollsspelaren Nilsson Lindelöf säger:

”Vi använder vår vinkyl till snuskyl”

Många mindre hushåll väljer även att installera en tvättmaskin i köket för att slippa springa till fastighetens tvättstuga stup i kvarten. Strunta dock i lyxprodukter om du inte har behov av dem. De tar bara upp plats och underhåll i plånböckerna.