När du ska köpa ny bil finns det många saker att tänka på, men visste du att färgen på bilen är något som kan sänka andrahandsvärdet på den? Det finns faktiskt vissa färger som rentav avskräcker köpare från att välja en bil.

En klassisk bil är vanligtvis blå, svart eller röd och det finns även äldre bilar i bruna nyanser. Vad du däremot inte ser så ofta är rosa eller orangea bilar. Och det finns en anledning till detta. Dessa färger är nämligen några som verkar avskräckande på bilköpare. Till och med en turkos bil är mer attraktiv, speciellt om vi talar om klassiska amerikanska bilar såsom Cadillac eller Chevrolet. Men kanske inte en gammal Volvo.

”44 procent av de sammanlagt 1362 svarande säger att fel lackfärg kan få dem att avstå från att köpa en viss bil. Känsligast är männen där 49 procent anser att kulör har en avgörande betydelse. 34 procent av kvinnorna tyckte likadant.” läs mer här.

Undvik grälla färger

Den främsta anledningen till att köpare väljer bort en bil har att göra med det kosmetiska, alltså lacken. Och det är inte bara extrema färger som kan verka avskräckande, även mer normala färger. Till exempel så hamnar rött inte i topp när det kommer till vilka färger man helst vill ha sin bil i. Mest eftertraktat är svart och mörkgrå. De färger som man helst undviker är rosa, orange, gul, röd och lila. Så ska du köpa bil? Välj dessa färger främst: svart, mörkgrå, silver, blå och vit.