Hur ska egentligen hemmet se ut 2017? Vissa trender från föregående år är kvar medan andra helt enkelt inte är lika heta längre.

hem fönsterI Göteborgs-Posten går det att läsa om hur denna vår betyder mörkare färger inomhus, ett trendbrott. Det är nämligen så att de skira pastellernas dagar tycks vara förbi enligt trendexperterna som känner av hur vindarna blåser. Det som är det förvånande med detta är ju att nordisk stil alltid handlat om det ljusa, det lätta och naturliga. Men nu läggs alltså fokus på mer tunga kulörer i mörkare toner. Färgpaletten som kommer dominera är dessutom mer exklusiv än tidigare, liksom dekadent och spännande. Tillsammans med personlig inredning, som den på mallofdesign.se blir hemmet mysigare än det nånsin varit förut.

Folkets och magasinens olika trender

Även i Elle och Sköna Hem går det att läsa mer om trenderna som förutspås få en stor plats. Enligt den senare är trenderna hos folket lite annorlunda än inredningsexperternas. Det som går hem hos folket är ofta det som experter redan har kommit ifrån och lämnat. Något som är inne på Pinterest är bland annat marmortapet, något som är fullkomligt passé i magasin och på inredningsmässor. I magasinen är det i stället mönstrade soffor, starka färger på väggarna och mycket som är klätt i sammet. I stället för olika nyanser av blått, som varit på tapeten sedan förra året, är det nu ett växande intresse för grönt och brunt som kommit.

Paletten sträcker 
sig från beige och ljusbrunt till varma rödbruna toner 
som skapar en härligt varm och ombonad atmosfär – Elle Decoration