Fler och fler börjar bry sig om sitt hem på ett nytt vis och om hur det ser ut. Tidigare nöjde man sig så länge man hade de möbler man behövde, men nu kan vissa lägga ner i princip all sin lediga tid på att förnya och förbättra inredningen där hemma. Med detta är det många som utvecklat en helt ny stil och köper inte längre bara i våra allra största möbelvaruhus som det kanske tidigare varit. Istället vänder man sig till auktioner i Sverige för att hitta guldklimpar som passar in perfekt i ens hem, och det blir allt populärare att göra så. Fler och fler ansluter sig till fysiska auktioner runt om i vårt land, men allt populärare blir det också att buda hem riktiga fynd på olika auktioner online. Och det finns massor av saker att buda på.

Sofia Murhem berättar att det i Sverige finns ovanligt mycket antikviteter. Och det beror inte bara på att vi till skillnad från flera andra länder i Europa varit för-skonade från krig under 1900-talet. Sverige var i århundraden ett fattigt land där man var tvungen att återanvända gamla föremål och i och med att det inte fanns något stort utbud av nya, prisvärda möbler var andrahandsvärdet högt.
– Det var först i slutet på 1800-talet som det gamla började betraktas som fint och antikt och i större utsträckning kunde få ett adderat värde utöver bruksvärdet. Dessförinnan köpte de flesta på auktion av ren nödvändighet, säger Sofia Murhem.
(Läs hela artikeln här).

Nutidens möbelmode behöver alltså inte nödvändigtvis återspegla vad som finns i tidningar och så vidare utan nu är det mode att vara sig själv och fynda antikviteter. Och kanske är det omåttligt populära TV-programmet Antikrundan som spelar in? Varje vecka är det närmare två miljoner svenskar som sitter framför TV-apparaterna och engagerar sig, roar sig och fascineras av de olika prylarna folk ibland har med sig. Med så många tittare är det inte så konstigt om det påverkar dem i det vardagliga livet, tvärt om. Då programmet är så populärt är det nästan självklart att man anammar det man ser på TV:n.