Vi människor är likt nomader till naturen rörliga varelser och stannar inte allt för länge på samma plats. Antingen handlar det om att byta karriär, partner eller om att byta hem, men i dagsläget är det svårt att lyckas få tag i en ledig bostad.

”Nästan hälften av landets kommuner – 43 procent eller 126 kommuner – uppger att de har brist på bostäder. Bara 16 procent av kommunerna har ett överskott av bostäder, de flesta i östra Götaland och Norrland.” läs mer.

Alla människor flyttar någon gång i livet ifrån det hem man bor i och den vanligaste anledningen till flytt är när familjens barn vuxit upp och de ska flytta hemifrån till en egen lägenhet. Men som alla vet är det svårt att få tag i lediga hyresrätter och bostadsrätter och därför kan det vara bra att veta hur man bäst hittar de senast utannonserade lediga lägenheterna fort så att man kan vara bland de första som visar intresse för bostaden. Därför är det bra att känna till sajter så som Lägenheter 24 vilket är en sida som skickar ut information om de senaste lediga lägenheterna i den stad man väljer att prenumerera på till sina prenumeranter. Genom denna förhandsinfo kan man snabbt anmäla sitt intresse för en lägenhet vilket ger dig som bostadssökande en fördel när det kommer till att bli kallad till visningar och på så vis ökar oddsen för att bli den som får lägenheten. Så när man är bostadssökande är det viktigt att söka aktivt efter boende på bostadsmarknaden och göra allt i sin makt för att lyckas knipa drömlägenheten!