Hur gör du din trädgård med gästvänlig och ombonat? Det finns en hel del tips och råd att följa för att lyckas med det.

 

En gärdsgård runt gården både ramar in och ser till att varken hund eller kanin springer iväg. Dessutom ser det väldigt ombonat ut med ett välskött staket runt ett hus med en liten trädgård. Vad mer gör en trädgård mysig och fin att titta på?

 

Det finns en del små tips som snabbt gör din trädgård fin, i en artikel i Expressen går det att läsa om hur man kan tänka och göra. Ett råd är att följa naturen och säsongernas gång, det gör det enklare och mer naturligt.

 

När tussilagon står ute i backen i den tidiga vårsolen kan man räkna med att tjälen har gått ur marken, det gör att det nu är möjligt att både plantera en och annan buske eller varför inte ett träd.

 

Pioner är lättskötta och tåliga, perfekta att ha vid sommarstugan. Ganska billiga att köpa är de också, och kan sedan gå vidare i generationer. Man får mycket blommor för pengarna – Expressen

 

Rensa bort ogräs i tid redan på våren

 

När jorden börjar torka vet man att det går att räfsa och rensa bort förra årets gamla ogräs, detta vet du med säkerhet när vitsippan har slagit ut och står vit och grann bland löven. Mördarsniglarna kommer dessvärre i denna tid, de kan fortfarande vara rätt så små men se till att bekämpa dessa redan nu så slipper du det sedan när du vill ha det skönt i sommarträdgården.

 

Ett annat gott råd är att börja rensa i tid, rensar du ogräs på våren hinner inte de fröa sig och sprida sig runt i trädgården. Då slipper du jämt och ständigt ligga på knä och rensa ogräs, när du helst vill göra något annat som att ligga i hängmattan och slöa med en riktigt god bok och iste.

 

Andra tips finns här och här.