Det blir alltmer populärt att sätta in natursten i badrum. Alla möjliga typer av sten kan användas, men vilken som passar i ett specifikt hus beror på ett flertal olika faktorer, bl.a. hur huset är isolerat och om man vill ha golvvärme. Ekonomin är också en faktor att ha med i beräkningen.  Är man tillräckligt rik är pengar aldrig något problem, och det mesta går att ordna. Vanliga dödliga måste däremot göra en hel massa avvägningar för att få det ungefär som de vill ha det, men det kan också vara en stor del av charmen med att planera ett nytt badrum.

Förutom plattor av olika slag går det att köpa platta, runda stenar på nät, som kan användas på vägg eller golv. De passar bra i duschen, men är kanske ingenting man vill ha över hela sitt badrumsgolv eftersom det blir svårt att dammsuga, sopa och torka det när olika saker kan samlas i springorna mellan stenarna.

Även på väggarna finns det många olika typer av sten att välja mellan. Populära material är marmor, granit och kalksten. En del väljer även öländsk sandsten, eller en ”fondvägg” klädd med skifferplattor. Slutligen kan man även bygga en bänk av sten, som man låter foga in handfatet i. På detta sätt kan man alltså få tre olika typer av sten i sitt badrum, rent av fyra, om man exempelvis väljer att klä golvet i duschen i en annan färg än resten av badrumsgolvet. Man kan även välja att använda sig av en stensort, konsekvent, men i olika färger eller slipningar.