Att göra rutavdrag blir allt mer populärt och då är det framförallt vid tillfälliga tjänster som flyttstädning. Den som tar hjälp med städningen vid en flytt tjänar både tid och energi, men det gäller att man vet vilka rättigheter man har.

12313011-hur-betalar-du

I Expressen kan man läsa att allt fler svenskar gör avdrag för hushållsnära tjänster. Förra året uppgick antalet svenskar som gjort rutavdrag till 570 000 personer enligt statistik från Skatteverket. Fram till september förra året hade man gjorde avdrag för tjänster som exempelvis städning och barnpassning för 2,4 miljarder kronor och detta innebar en ökning med 9 procent jämfört med samma period året innan. Ökningen av rutavdrag är störst i de kommuner som ligger utanför storstäderna och i genomsnitt har avdragen i år varit på 4 428 kronor per person. Ofta handlar det om tillfälliga tjänster som exempelvis flyttstädning.

Ta hjälp med städning

Att det är många som tar hjälp med städning vid flytt framgår alltså av dessa siffror och det är inte konstigt att många tar den hjälpen. Det är nämligen ett ganska så tidskrävande och hårt jobb att städa ett helt hus så att det blir tillräckligt rent för att en ny person ska kunna flytta in och känna att huset är fräscht. Det finns självklart massvis av olika företag som erbjuder bra städning till rimliga priser och letar man efter en firma i Stockholm som kan utföra flyttstädningen är det i princip bara att googla. De man får upp då är exempelvis spodra.se men självklart även många andra bra firmor.

Vad förväntas?

När man anlitar en firma som ska utföra en flyttstädning åt en är det självklart bra att ha koll på vad som faktiskt ska ingå och vad man kan förvänta sig för resultat. På nt.se kan man läsa att man ska förvänta sig att det inte finns något enda smuts kvar. Det ska inte finnas några fläckar på väggarna eller dammkorn på listerna.