Våren är här. Tänk att äntligen, efter en sådan lång och kall och mörk vinter få säga det. Våren är här! Ja, och sommaren är nog bara några dagar borta och med det så ligger semestertiderna att lurar runt hörnet. Det är, om du inte gjort det, höga tider att börja ta hand om sina trädgårdar och ge dem lite kärlek som de behöver. Tänk på att de varit utomhus under hela vintern. Men, hur ska man då tänka när det kommer till att göra snyggt så man vill grilla varje kväll. Först och främst gäller det att tänka vad det är man vill göra på sin trädgård och utgå från sig själv. Att kolla i snygga magasin och få inspiration är mycket bra. Men det kan även göra en förvirrad. Sätter er ner och gå igenom hur er drömträdgård skulle se ut. Sedan är det bara att börja bygga och komma närmre drömmen.

Miljötänk med kompost

Att ha en kompost på sin trädgård är att tänka på sin miljö och att visa att man tar ställning. Det är ett naturligt kretslopp. Nu finns det massa olika komposter du kan köpa beroende på storlek och hur du vill att den ska smälta in. Det finns dem i trä som du kan få plats med på balkongen. Ja, här finns inga ursäkter för att du inte ska ha plats med en. Sedan finns det även roterande komposthållare för den lite mer trendiga. Och, sköter du din kompost rätt kan du få jord på 2-3 veckor. Det du!

Men, låt oss nu gå ifrån det miljövänliga och det gröna som man kan göra i en trädgård och på det som de allra flesta tycker är det bästa: grillplatsen.

Grillplatsen

Här är det viktigt att planera in för både er själva och för större sällskap. För, på sommaren är det mysigt att bjuda över vänner på en bit mat. Tänk även att ha skydd för regn och att kolla upp olika typer av träslag och hur de ska behandlas så du inte kommer hem med ett trä som kräver mycket med arbete.