Att ha ett hem som man trivs med och kan slappna av i är otroligt viktigt för vår hälsa och vårt välmående. Då ska man fokusera på kvalitet och det hållbara. 

451255-living-roomDet finns ett uttryck som kallas fast-fashion där konsumtionen är otroligt hög och det tillkommer nytt konstant. Det är ofta billiga produktioner med lite eftertanke och något som skadar vår miljö – och i det långa loppet inte gör oss mer lyckliga och tillfreds. Men, om man älskar färg och form och att ha det snyggt i sitt hem så ska man inte känna ångest att man inte får handla loss. Snarare ska man se det som något positivt, då man kan välja att shoppa med eftertanke och då även välja produkter av högre kvalitet som man sedan kan ha under lång tid. För när det kommer till design och bra produkter så vill man göra en investering som man i många fall kan komma att ha livet ut. På http://www.selectedpieces.se går det att få ett hem i världsklass och som man inte vill göra sig av med. Vad man kan tänka när det kommer till trender är att det ska vara klassiskt och tidlöst med personliga detaljer som talar om vem som bor i hemmet.

Det robusta är det trendiga just nu

I en artikel från VLT går det att läsa att de hetaste detaljerna för hösten är de som är robusta. Detta om inredningsmässan Formex får säga sitt.

”Att tänka hållbart och fokusera på kvalitet och råmaterial ligger i tiden, vilket märks just i natur- trenden. Bambu, linne och rotting är några av de material som finns representerade i höst genom bord, stolar och handdukar bland annat.”(läs mer)

För mer inspiration finns artikel från GP samt en bra video om inredning i Aftonbladet som kittlar igång tankarna.