I Stockholmstrakten blir det allt populärare att använda sig av så kallad homestaging. Det är vad man gör i samband med en bostadsförsäljning för att få lägenheten att se så elegant ut som möjligt, så att man ska få upp budgivningen så högt som möjligt.

Det här är några tips på vad man kan göra vid en homestageing, om man inte har råd att anlita någon att hjälpa en med det:
–    Ställ undan så många småsaker som möjligt. Förslagsvis packar du de saker du använder sällan redan nu (om du ändå är i flytt-tankar) och stuvar in småsaker i skåpen i så stor utsträckning som möjligt. Ju kalare ytor desto bättre.
–    Städa grundligt bort smuts, så att det ser mer eller mindre kliniskt rent ut. Ta gärna hjälp av exempelvis en städfirma och gör en proper flyttstädning redan innan. Om köpet går lätt och smidigt betyder det ju också att grovjobbet är gjort sedan vad gäller själva städningen.
–    Ställ fram vackra prydnadsföremål i stil med vaser och korgar. Se dock upp för att ”överinreda”. Det är viktigt att göra det så lätt som möjligt för potentiella intressenter att föreställa sig sina egna saker i bostaden och sina olika stilar som de kan vilja byta till efter att de flyttat in.

Generellt kan man tänka att man kan ska få det att se ut så inbjudande som bara är möjligt – hur skulle du vilja att det såg ut i en lägenhet som du snart skulle flytta in i?