På en del platser i landet, läs framförallt i Stockholm, har priserna blivit något skruvade när det gäller bostadspriser. Vissa saker som balkong, kakelugn eller egen terrass kan i innerstan leda till att budgivningarna går upp betydligt. Faktorer som påverkar hur mycket marknaden tycker att lägenheterna är värda finns i hela landet. Vi vill gärna köpa en renoverad lägenhet, och vissa rum blir viktiga när det gäller renoveringar och stylningar än andra. Vi pratar förstås om kök och badrum. Att ha en riktigt fräsch och fin badrumsinredning gör att eventuella spekulanter blir mer vänligt inställda och kan tänka sig att erbjuda ett högre pris. Att även ha fina badrumsmöbler, som ett vackert tassbadkar eller en badrumsmöbel med fint handfat och stor spegel. Samma effekter skapas om man har ett nyrenoverat och fint kök.

Kanske är det för att just dessa rum är relativt besvärliga att renovera och därmed tvingas vara utan under en period, som gör att vi värdesätter dem så mycket och tycks tycka om att de redan är nyligen renoverade vid köpet. Detta gäller naturligtvis inte för alla, en hel del tycker fortfarande om att sätta sin egen prägel på just dessa rum och få lika lite Anders Timell med verktygen.

Är köket och badrummet nyligen renoverade i en bostad som man funderar på att köpa, så vill man ju naturligtvis att det ska vara renoverat i en stil som man själv tycker om och som man känner att man kan leva i. Är det inte fallet, är det många som låter stilen gå före det praktiska, och renoverar om i alla fall.