Skippa semester i medelhavet och köp dig en sommarstuga istället. Det kan du spara på i längden och ingenting slår den svenska sommaren i skärgården. Men hur går du till väga för att det inte blir en dyr affär? Svaret har vi här.

Sommaren, nu är den här! För även fast det är mulet och plusgraderna än inte har passerat över 20, så är det juni. Sommarmånaderna är här. Och du som sörjer värme behöver bara vänta några dagar, för till helgen ska det vara över 20 grader och strålande sol. Med andra ord kan det vara en god idé att köpa bikini och badbyxor om du än inte har gjort det. Någonting som också kommer med sommaren är ju skärgårdssäsongen. Det är härligt, eftersom den svenska skärgården verkligen är någonting unikt. I en artikel här har man skrivit hur skärgårdsföretagen börjar göra sig redo för sommaren och det är inspirerande att läsa. Till och med så inspirerande, att man nästan bör köpa sig en sommarstuga som kan renoveras. Visst, det är kostsamt att ha en sommarstuga, men det kan faktsikt löna sig. Speciellt om du får ett bra lån, köper en billig stuga – och ordnar med renoveringen själv. Här är vad du behöver ha i åtanke:

För det första:

Ska du köpa en sommarstuga måste du sa till att du har pengarna som behövs. En budget är av största vikt när du planerar, dessutom kan du behöva ta ett lån. För att få lånsommarstuga måste du uppfylla flera olika krav hos banken, men du kan också kräva saker av din bank. Ett tips är att du undersöker var du får bäst lån, vi tror att det finns en stor chans att du kan hitta ditt bästa lån hos Advisa. För att kunna ha råd med sommarstugan när den väl är köpt kan du hyra ut din riktiga bostad över sommaren. Detta är ganska vanligt och någonting som görs enkelt via sajter som exempelvis Blocket.

För det andra:

Köp inte mer än du behöver. Med det sagt syftar vi på att det kan finnas ett värde i att köpa en bostad som behöver renoveirng. Detta för att du kan ordna med renoveringen under sommaren (det är härligt när solen skiner att  hamra och spika) och dessutom kan du spara tusenlappar på att renovera själv. Detta är någonting man skrivit om i en artikel här från Svenska Dagbladet.

För det tredje:

Du behöver inte åka på semester om du istället köper ett sommarställe – och det kan spara dig mycket pengar. Svenskarna lägger mycket pengar på semester varje år, men en svensk sommar ute i skärgården är faktiskt svårslagen. Och visst finns det risk för regn och dåligt väder, men sanningen är faktiskt att efter regn kommer solsken – och om du ser det långsiktigt kanske du i framtiden kan åka på en längre resa än vad du tidigare gjort i och med de pengar du sparar på att inte åka iväg varje år.

sommarkväll på bryggan