Nu står våren högt på himlen och med ens börjar vi se hur vårt hem verkligen ser ut och känna att det kryper i fingrarna på att få renovera. Stora mässor öppnar upp för inredning och nu sätts även de trender som vi vill vara verkligen inne. 

5276266-pink-tulip-flowersVi svenskar är ett folk som faktiskt älskar att renovera och inreda. Kanske är det för att vi lever i ett välfärdssamhälle där mycket av vår lycka och tillfredsställelse styrs av hur snyggt vi har det i våra hem. Då blir det inte så konstigt att vi känner att vi vill ha det bästa. Våren 2015 bjuder in till både en trädgård och ett hem fyllt av färger för att kanske helt enkelt hylla livet och lämna det mörka och trista bakom oss. Så ett snabbt tips är att våga gå utanför trygghetszonen och med det få in lite färgglada detaljer i hemmet. På mässor kan man få inspiration, men även bara genom att bege sig ut med ett öppet sinne.

Metaller och gröna växter

Att metalltrenden hänger kvar är det inte många som är förvånade över, speciellt inte nu när det vankas vår. Det skapar luftiga detaljer som ger en stabil känsla av hög klass. Koppar och mässing är otroligt hett och det kan man fynda på mängder av anikaffärer och loppisar, men även välja Svenskt Tenn om man känner för att lyxa till bokhyllan några steg. Men det kan vara bra att ha i åtanke att för mycket av det goda inte alltid är så bra utan att bryta av med något träslag kan vara otroligt fint, och så ger det en mycket mer levande känsla. En levande känsla får man även genom att ta in mycket grönt i sitt hem, dock gäller det att man tar hand om sina växter för annars får även dem en motsatt effekt.

Tänk på

Innan du tar in något nytt i ditt hem kan det vara fint att tänka på följande:

  • Bara för att du har råd betyder inte det att naturen har råd så se till att handla hem saker du vet du kommer behålla och inte är en bunt impulsköp.
  • Trender i all ära, men det är du som ska bo i ditt hem så välj det du fattar tycke för och kommer trivas med.
  • Solen är något som alla älskar, men en härlig vän man kanske inte alltid vill ha in i sitt hem. Istället för att störa sig och inte kan vara i ett rum eller köpa tunga gardiner kan man då investera i ett par persienner som även kan bli en snygg inredningsdetalj. Markiser i Stockholm finns det gott om, det gäller bara att välja ett par som går fint in i inredningen.