Nytt år, ny årstid och dags för nya trender och då passar det bra med att förnya sitt hem lite. Bland annat är det mycket som händer inom just belysning just nu. Det handlar om att inreda med större och vackrare lampor än tidigare och istället för att vara ett tillbehör i hemmet så har det blivit en central möbel. I år tros det vara färg på tapeten och att svenskar blir allt mer modiga i sin möblering och inredning.

en röd soffan i ett rum

I en artikel som publicerades efter möbelmässan i Älvsjö i år så talades det mer om lampor som det kommer att bli större fokus på i framtidens rum. La Vanille som erbjuder exklusiva och vackra lampor har exempelvis lamporna som fokus och har anammat den trenden. Som det står i artikeln så kommer det att satsas på kvalitetsmöbler före billigt och hemmen kommer att bli mer exotiska.

Färger och former

Färger som är heta i år är de blåa och gråa enligt Formgivaren Emma Olbers. Hennes soffa som är klarbå gjorde succé under mässan och just dessa klara färger har i år blivit allt mer populära. Trots de gråa tonerna så är förhoppningen att svenskarna ska börja anamma färg snart. Detta med röda soffor och roliga mattor som lyser upp rummet. Just IKEA har en turkos soffa som lockar den modige inredaren till att dekorera med färgdetaljer. Hemmen ska vara färgrika men fortfarande stilrena och med det innebär att det endast finns ett fåtal möbler men att dessa ger en känsla av stil. Tanken är inte att det ska se tomt ut utan snarare öppet och ljust. Samma sak gäller med lamporna som är så viktiga i år, det är bättre att ha en stor och fantastisk lampa än många och små. Låt dig inspireras av Lavanille.se där det finns ett stort urval av fantastiskt lyxiga lampor.