Att vistas i stora grönområden ger alltså en vila för hjärnan. Men studien visar också att utsikten är viktig. Den som för ett ögonblick kan släppa tangentbordet och titta ut på gröna träd mår bättre än den som inte har den möjligheten. Även en liten balkong inverkar positivt på vår hälsa.

– Vi ser en direkt skillnad på dem som har en balkong. Man utsätter sig för sol och kommer i kontakt med blommor, säger Ulrika Stigsdotter.

Så står det i en artikel från Sydsvenskan, och det är verkligen härligt att läsa någonting som faktiskt stämmer till hundra procent. Det är alltså en artikel vilket handlar om vikten av att vara ute i det gröna, och att frisk luft gör att vi blir mindre stressade. Undersökningen, vilket en landskapsarkitekt vid namn Ulrika Stigsdotter har gjort, visar på en stark koppling mellan hälsa och natur. Det är nog ingen som trott något annat, men det är otroligt att skönt att få det svart på vitt.

Undersök din balkong möjlighet

Det här är verkligen en bra anledning till att skaffa en balkong, och den som har tvekat tills nu säger vi: sluta tveka, det finns ingen anledning till att inte införskaffa sig i något som är så viktigt. Dessutom är det ju snyggt, och praktiskt också. Balkongen blir lite som ett extra rum. För att undersöka möjligheterna till att bygga balkong kan du gå in och läsa här http://www.wmpbalkong.se, eller kontakta de direkt för bra hjälp. Nu till sommaren är det ju också extra härligt att kunna vandra ut på balkongen. Solen skiner, växterna blommar. Det är verkligen sorgligt att inte alla har möjlighet till denna lyx. Det är extra intressant att undersökningen också visar på att även utsikten från fönster har en viss effekt, det är det nog inte så många som tänkt på. Det handlar helt enkelt om att kunna släppa det man gör och ha möjligheten att blicka ut på natur. Det ger automatiskt lugn, i våra stressade hjärnor.