Hur man ska prioritera när det kommer till renovering och liknande så är det många som anser att det är viktigt att tänka på miljö, säkerhet och design. Alla dessa tre nyckelord innefattar då olika satsningar. Hur du prioriterar i form av vilken del som är viktigast handlar ofta om ekonomiska faktorer. Ibland kan de gå hand i hand såsom miljö och att spara på el, det kan vara en ekonomisk satsning ifrån start men övergår sedan i en investering då elmätaren tickar på betydligt långsammare. En annan satsning är helt klart när det kommer till att skydda hemmet. Det kan vara genom olika satsningar som också ger olika utdelning.

stora lås på säkerhetsdörr

När vi talar om säkerhet i hemmet så tänker många på alarm och olika skydd av personlarmstypen. Men det är så mycket mer och handlar helt klart om att ta en större satsning för att öka sin säkerhet. Hos skantzsakerhet.se hittar du mängder av massiva ståldörrar som ger dig det skydd som många efterfrågar. Det kan vara den inbrytbara konstruktionen som gör att tjuven går bet, men också märkningen på dörren som gör att tjuven helt låter bli just din dörr, För om vi ser till skyltning om varningar så är den skyltningen för inbrottssäkra dörrar en av de mest effektiva. Men det finns fler skyltar som gör det lättar för tjuven att sålla bort er botad och dra vidare.

mot brott skyltSkylt för säkerhet

Du har dörren och det för att din lägenhetsdörr är helt inbrottssäker. Men bor man på bottenvåningen så kan det finnas risker i altandörrens konstruktion samt hur säkra dina fönster är. Därför är det även en god idé att antingen installera säkrare pvc-fönster eller en balkongdörr som också är godkänd som inbrottssäker eller så går du med i en grannsamverkan eller liknande brottsförebyggande organiserad grupp. Fördelen med att skylta om att ni är organiserade eller att du äger en säkerhetsdörr är helt klart att du får ett försprång mot att slippa drabbas av ett brott. Det kan vara att ni sätter upp skylten om grannsamverkan så kan ni räkna med att risken för inbrott minskar betydligt.

Det här gör skyltningen

  • För en yrkeskriminell så måste det vara lönsamt att bryta sig in, förmodligen äger den som har en säkerhetsdörr en hel del fina saker, men skylten om hur svårt det är att ta sig in är en faktor som måste räknas in.
  • Risken för att grannar kommer att höra om du försöker ta dig in är stor, den blir ännu större med en riktig massiv ståldörr. Därför är chanserna små att tjuven väljer just din dörr i trapphuset.
  • Grannsamverkan innebär ofta att det finns nyfikna grannar som dessutom är snabba på att ringa 112 om de hör eller ser något misstänksamt. Därför väljer de flesta tjuvar att inte bryta sig in i hus med en sådan skyltning.
  • Fönster som har en skyltning om inbrottssäkerhet är sällan angripna av tjuvar då det är otroligt rörigt att bryta sig in via ett fönster. Anledningen till det är för att det ger mycket ljud att krossa en ruta, det är dessutom ofta svårt att klättra in utan att lämna DNA-spår.